Omgeving

Tussen een rijk aanbod aan Ardense vakantiehuizen, vind je deze parel, ongetwijfeld een bezoek waard: Château-ferme des Abys.

De tuin, of eerder het park, maakt je verblijf in het teken van elegantie nog meer af. Deze privétuin met bomen is ideaal om te kuieren, te ontspannen (keramische Yakiniku barbecue aanwezig) en te spelen, voor de kinderen (schommel, glijbaan) maar ook voor de volwassenen (tennisplein).

De rivier l’Our, die bijna achter de tuin stroomt, ontspringt slechts enkele kilometers verder, op het plateau van Paliseul.

Samen met de naburige pittoreske dorpen, maakt Beth deel uit van deze gemeente Paliseul, en ligt tussen de Lesse & de Semois op een hoogte van ca. 350 m.

Paliseul is samen met nog 10 Waalse gemeentes uitgeroepen tot meest aantrekkelijke omgeving van Wallonië, en heeft een rijk toeristisch aanbod.

En als kers op de taart: talloze wandelingen vertrekken aan de voordeur.

U vindt er ongetwijfeld wat u zoekt: de rust, de natuur, de gezonde lucht, het  Ardeense levensritme, weg van alle dagelijkse stress, ...

Een vakantiebestemming waar u met uw gezin, vrienden of familie kunt toeven, en die u laat proeven van hoe het leven vroeger véél rustiger was.

 

Binnen acceptabele afstand vindt u alles waar u naar op zoek bent:

  • Gastronomie aan een uiterst correcte prijs in Our     (La Table de Maxime of Les Terrasses de l’Our),
  • De lokale warme bakkers in Maissin (Boulangerie Donche) of Paliseul (Transparance) op (5 km.)
  • Andere faciliteiten voor boodschappen, etc. in Paliseul (6 km.: SPAR);
  • Bourgondisch tafelen in Redu (15 km.: Le Fournil of Al Forno).
  • Voor kayak, karting, een terrasje, het natuurlijke dierenpark, of zelfs een bezoek aan het historische fort van Bouillon moet u niet verder rijden dan 20 km.
  • Alle moderne winkelcentra in Libramont-Chevigny/Recogne op max. 22 km.

 

 
Deze locatie biedt u talrijke wandel- & mountainbikeroutes door het platteland & de bossen in de onmiddellijke nabijheid (startpunt van de verschillende routes/afstanden bevindt zich vlak voor de deur; kaarten bij het lokale Syndicat d’Initiative de Paliseul).

Voor cultuurfanaten: op een kwartier rijden van het boekendorp Redu, etc..

Makkelijk bereikbaar vanaf de E411 (afrit 23a Tellin of 24 Transinne, Euro Space Center).

De grotten van Han liggen op een half uur rijden met de auto, en zijn zeker een bezoek waard, in combinatie met het bijhorende natuurpark.